İşletmenizin Güvenliğini Koruma: Kısa Bir Kılavuz

Google News Abone Ol

İşletmenizin Güvenliğini Koruma: Kısa Bir Kılavuz

İşletmenizin güvenliği söz konusu olduğunda, dikkate alınması gereken iki şey vardır: fiziksel güvenlik ve siber güvenlik. İşletmenizi korumak, uzun vadeli başarısı için hayati önem taşır. İşletmenizi güvende tutmak söz konusu olduğunda kendinizi en iyi uygulamalar konusunda eğitin. İşletmenizi korumaya yönelik kılavuzunuz için okumaya devam edin.

Siber Güvenlik

Personelinize veri güvenliği hakkında bilgi verin. Onlara dolandırıcılık amaçlı e-postaları nasıl tanımlayacaklarını gösterin. Onlara şifrelerini kendilerine saklamalarını hatırlatın. Parolaları değiştirme ve belirli veri parçalarına erişimi sınırlama gibi iyi veri güvenliği uygulamalarını uygulayın. Müşteri bilgilerini güvende tutmanın önemini onlara anlatın. Veri ihlallerinin nasıl tespit edilebileceğini ve olası yansımalarını açıklayın.

Tüm iş ekipmanları için kaliteli anti-virüs yazılımına yatırım yapın. Aboneliklerin düzgün çalışıp çalışmadığını denetleyin. İşletmenizin kullandığı ağın güvenli olduğundan emin olun. Açık ağlardan kaçının çünkü hacklenmesi daha kolaydır. Benzersiz bir parola bularak kablosuz bağlantınızı güvende tutun.

Eski veya istenmeyen verileri sorumlu bir şekilde atın. Verilerin saklanma süresini ve nasıl atıldığını özetleyen veri işleme prosedürleri geliştirin. Geri yükleme olasılığı olmadan verilerin düzgün bir şekilde silindiğinden emin olun.

Fiziksel Güvenlik

İşletmenizin fiziksel konumunun güvenliğini korumak için bazı uygulamalar uygulayın. Video gözetim kameraları kurmayı düşünün. İşletmenizi izlemek, hırsızlıkları azaltmak ve çalışanlarınızı ve envanterinizi korumak için bunları kullanın. Kameraları kurmadan önce personelinize danıştığınızdan emin olun. Personelinizin gizliliğinin ihlal edilmediğinden emin olmak için yerel yasalara ve mevzuata uymayı unutmayın.

Taylored Systems tarafından sunulanlar gibi erişim kontrol çözümlerini düşünün.Bunun bir bina içindeki kapılar gibi kaynaklarınıza erişimi güvence altına alacağını anlayın. Dosyalarınızı veya envanterinizi, kimlerin erişebileceğini sıkı bir şekilde kontrol ederek güvende tutun. Çalışanlarınızla, fiziksel güvenlikleri tehdit edildiğinde veya güvenliklerini tehlikeye atabilecek bir yangın veya başka bir olay durumunda ne yapmaları gerektiğini ayrıntılarıyla anlatan eğitim oturumları düzenleyin.

İşletmenizi ve standart çalışma prosedürlerini düşünün. İşletmenizin güvenliğini artırmanın yolları olup olmadığını öğrenin. İşletmenizin bunu yapması mantıklıysa bir güvenlik görevlisi tutmayı düşünün. Güçlendirilmiş kapılar, güvenlik kapıları veya pencereler ve alarmlar gibi güvenlik malzemelerini, bütçeniz dahilindeyse ve işinizin bunu yapması mantıklıysa takın.

Yazımı okuduğunuz için teşekkürler eder, Saygılar ve sevgilerle.

Kaynak: Cyber Security News

Sonraki Gönderi Önceki Gönderi
Yorum yok
Yorum Ekle
comment url